Del med andre

Transport til og fra havnen i Trieste og flere andre byer i Italia har vært hindret etter at vaksinepass for arbeidere ble innført den 15. oktober. Havnearbeiderne demonstrerer for alle arbeidere i Italia.

Siden 15. oktober har havnearbeidere i Trieste demonstrert mot innføringen av vaksinepass i Italia. Alle arbeidere, unntatt to grupper er nødt til å kunne vise et gyldig greenpass for å kunne jobbe. Unntaket gjelder de kommunalt ansatte og havnearbeiderne. Sistnevnte blir ansett som så viktige at de blir tilbudt testing istedenfor krav om vaksine.

I Trieste og flere andre steder har arbeiderne stanset trafikken ved havnen. Demonstrantene forlanger at kravet om vaksinepass skal oppheves for ALLE arbeidere i hele Italia, og planlegger å fortsette med protestene til de når målet. Også arbeidere i Genova og Ancona og andre viktige havnebyer gir sin støtte.

Trieste ligger nordøst i Italia og er en av Europas viktigste havner. I følge den lokale fagforeningslederen Stefano Puzzer er kun 40 % av havnearbeiderne i Trieste vaksinert mot korona.

Arbeiderne i Trieste trenger støtte, ikke bare fra andre byer, men også fra andre land i sin kamp mot tvungen vaksinering. De kjemper for alle Italias arbeidere, og ikke for seg selv. De mobiliserer nå til støtte fra resten av verden. Du kan vise din støtte ved å skrive teksten #Trieste Chiama – la Norvegia RISPONDE (Trieste kaller – Norge svarer).

I Norge er det to demonstrasjoner med fokus på helsefrihet i nærmeste fremtid: Foran Stortinget i Oslo lørdag den 30. oktober kl 17, og på Youngstorget lørdag 20. november. For å vise din støtte kan teksten males på et banner og fotograferes, og arbeiderne fra Trieste vil se at de ikke står alene i kampen mot innføringen av «The Green Pass».


Del med andre